SEO, alltså sökmotorsoptimering, utvecklas ständigt med tiden. Inte nog med att Googles sökalgrotimer omformas förändras även våra vanor och sökbeteenden. SEO handlar om att optimera hemsidan med dess innehåll för att ranka högre på sökmotorer. På detta sätt klickar sig fler besökare in vid relevanta sök för just din hemsida.

Hur ser då SEO ut 2021? Vilka trender dominerar och hur ska man som företag förhålla sig till detta?

Att en stor del av alla onlineupplevelser startat med en sökmotor har länge varit ett faktum. Under 2020 startade hela 68% av alla upplevelser online med en sökmotor och 39% av de köp som görs har påverkats av ett sök.

Google fortsätter vara den ledande sökmotorn och står för 91,38% av alla sök världen över. 40 000 sökningar görs i snitt varje sekund vilket betyder 2,4 miljoner sök varje minut. Antal sök per timme och dag får du själv räkna ut, men slutsatsen är att en hög ranking kan leda till många värdefulla besök på hemsidan.

Som ett företag med låg varumärkeskännedom kan SEO vara en god väg att gå för att nya kunder ska hitta din hemsida och företag. 51% av alla som använder smartphones upptäcker nya företag och produkter vid sök via mobila enheter. Här finns en god chans att öka synligheten och skapa en högre varumärkeskännedom genom att arbeta strukturerat med SEO.

Att ta reda på sökbeteenden och fraser kan gynna din hemsida då 69,7% av alla sök består av fyra eller fler ord. Genom att förstå vilka fraser användarna söker på har du möjlighet att anpassa ditt innehåll för att din hemsida ska blir mest relevant och därmed ranka högst. Kom ihåg att en del sökningar aldrig går ur tiden. Genom att skapa innehåll som alltid kommer vara aktuellt kommer innehållet generera klick under en lång tid framöver.

Ge det hela tid- trots att du optimerat din sida så ska du inte förvänta dig resultat redan nästa dag. Att arbeta med SEO är ett långsiktigt projekt och man ska räkna med att det tar tid innan din sida rankar högt för de ord du optimerat den mot. Förutom att skapa en sida med god struktur och relevant innehåll så är den topp tre viktigaste faktorn att ha starka inlänkningar till hemsidan. Så börja nätverka och se över hur du kan arbeta med andra bloggare och hemsidor för att få din hemsida att ranka högre.

Vi kan hjälpa dig med din sökmotoroptimering

Vill du ha hjälp med din SEO? Kontakta oss så ska vi se hur vi kan optimera din sida för att ranka högre.